En Grøn Norm for bynatur er mere aktuel end nogensinde

maj 21, 2020

Green Cities præsenterede for nylig et oplæg til Grøn Norm 2.0, som lægger op til, at der sættes ambitiøse mål for, hvordan naturen skal have det i byerne i Danmark. Landskabsrådet har to pladser i Green Cities styregruppe, og har således bidraget til at udvikle indholdet til normen.

– Læs den – hellere i dag end i morgen, opfordrer Morten Weeke Borup, og tilføjer, at en norm for bynatur og det fokus som coronakrisen har kastet på byens grønne områder – og mangel på samme – gør en norm for bynatur mere aktuel end nogensinde.
– Vi har under coronakrisen oplevet, at der er alt for få grønne områder af kvalitet, der samtidig giver mulighed for, at borgerne kan mødes i trygge og gode omgivelser, fortsætter Morten Weeke Borup, der forudser, at de grønne og rekreative områder i byerne vil få en endnu større positiv opmærksomhed end tidligere.
– Brugere af byrum er også kræsne. Der er helt klart steder, der gennem beliggenhed og kvalitet i både indretning og grøn frodighed er mere tillokkende at være i end andre steder. Kvaliteten betyder noget.

Grøn Norm 2.0 præsenterer ti metoder, der kan give mere og bedre bynatur. Der fokuseres i dette oplæg således også på kvaliteten af bynatur, og der beskrives en række forskellige værktøjer, hvormed man kan vurdere og måle kvaliteten – og hvordan man kan værdisætte det grønne i kroner og øre.

– I og med anlægsloftet er hævet kan kommuner og regioner fremrykke deres renoverings- og byggeprojekter. Vi kan håbe, at de i den forbindelse vil indtænke et større fokus på det grønne netop nu, hvor vi så tydeligt oplever, at der er alt for få grønne udearealer af god kvalitet. Ambitionsniveauet bør hæves og finansieringen skal følge med, både til anlæg og den efterfølgende drift.

Hent Grøn Norm 2.0  her

Det overordnede budskab i Grøn Norm 2.0 – er blevet omsat til en infografik-film, der skal være med til at vise vejen til grønnere byer.

Klik her for at se filmen